Υαλουρονικό Οξύ

Υαλουρονικό Οξύ: Τί πρέπει να γνωρίζετε

Του ιατρού - πλαστικού χειρούργου Αντωνίου Μιχελουδάκη

Το υαλουρονικό οξύ σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στην πλαστική χειρουργική για το γέμισμα κοιλοτήτων και ρυτίδων του προσώπου καθώς και για να δοθεί όγκος στα χείλη.

Τί είναι όμως το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ ειναι ένας πολυσακχαρίτης που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της στοιβάδας του δέρματος που είναι γνωστή ως χόριο. Με την μορφή της διάφανης γέλης χρησιμοποιείται ως ενέσιμο εμφύτευμα για την βελτίωση των ρυτίδων γήρανσης και την αύξηση των χειλιών η ζυγωματικών.
Πιο πρόσφατα διατίθεται και ως διατροφικό συμπλήρωμα ωστόσο υπάρχει σκεπτικισμός για το αν το πόσιμο υαλουρονικό οξύ παρέχει πράγματι οφέλη στο σώμα.
Το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά υδρόφιλο: ένα μόνο γραμμάριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να κρατήσει πάνω απο ενα λίτρο νερό. Η υδρόφιλη ιδιότητα του είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος παράλληλα όμως λειτουργώντας και ως λιπαντικός παράγοντας για το κολλαγόνο, που ειναι σημαντικός συνδετικός ιστός προσφέρει ελαστικότητα και απορροφητικότητα.

Οι περιοχές που εφαρμόζεται στο πρόσωπο ειναι:
1) ρινοπαρειακές αύλακες
2) γωνιές του στόματος
3) άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστού)
4) για την βελτίωση του περιγράμματος στα χείλη
5) για την αύξηση του όγκου στα χείλη
6) για την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών

Το υαλουρονικό οξύ γίνεται στο ιατρείο με ειδική σύριγγα και βελόνα. Μετά την εφαρμογή απαιτούνται ελαφρές μαλάξεις.
Βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας ειναι η φυσικότητα του αποτελέσματος με δεδομένο οτι η εφαρμογή του φαρμάκου θα γίνει σωστά και απο εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.
Το ίδιο ισχύει και με την διάρκεια του, όποτε δεν θα πρέπει να σας δελεάζουν οι χαμηλές τιμές και μόνο*.
Τα αποτελέσματα ειναι άμεσα ορατά σε ποσοστό 80% με το τελικό αποτέλεσμα σε 10 περίπου ημέρες.

*Στο Beauty Plastic το κόστος θεραπείας με υαλουρονικό οξύ εξατομικεύεται ανάλογα το προϊόν την ποσότητα αλλα και τα σημεία που θα επιλέγουν για εφαρμογή.