Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική αφαιρεί το λίπος και το δέρμα που περισσεύει στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, καθώς επίσης συσφίγγει και τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος.

Η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς μπορεί να συμβεί και στα δύο φύλα [άνδρες- γυναίκες].

Πρόκειται για περίσσεια δέρματος [με αναδίπλωση], παρουσία ραγάδων και παραμόρφωση του ομφαλού.

Οι εγκυμοσύνες, η απότομη αύξηση και απώλεια βάρους είναι συνήθως οι αιτίες της χαλάρωσης του δέρματος της κοιλιάς.

Με τη κοιλιοπλαστική αφαιρείται το χαλαρό [ περίσσειο] δέρμα με το υποκείμενο λίπος, γίνεται σύσφιξη του εσωτερικού κοιλιακού τοιχώματος και αναδιαμόρφωση της θέσης του ομφαλού.

Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να υποβληθείτε σε κοιλιοπλαστική;

 • Αν έχετε λίπος, ραγάδες ή περίσσεια δέρματος στην κοιλιά σας, που δεν βελτιώνονται με δίαιτα ή άσκηση.
 • Αν η όψη της κοιλιάς σας έχει επηρεαστεί από την εγκυμοσύνη ή τη μεγάλη απώλεια βάρους.
 • Αν αισθάνεστε ότι η προβολή της κοιλιάς σας δεν είναι καθόλου ελκυστική.
 • Αν η αυτοπεποίθησή σας έχει πληγεί εξαιτίας αυτού του μέρους του σώματος.

Όπως συμβαίνει με κάθε αισθητική επέμβαση και η κοιλιοπλαστική έχει τα υπέρ και τα κατά της, τα οποία και θα συζητήσουμε αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο ιατρείο μου.

Σαφώς η κοιλιοπλαστική θα σας προσφέρει μία επίπεδη κοιλιά και το σώμα σας θα δείχνει πιο νεανικό. Δεν πρέπει να ξεχνάτε την ύπαρξη της τομής από την μία λαγώνια ακρολοφία έως την άλλη, ή την τομή της mini κοιλιοπλαστικής, με τομή μικρή σαν της καισαρικής. Σε κάθε περίπτωση, καλύπτεται από το εσώρουχο ή το μαγιό σας, ενώ για την ουσιαστική βελτίωσή της θα σας χορηγήσω φύλλα σιλικόνης και θα σας συστήσω την κατάλληλη στιγμή fraxel restore, που μειώνει την τομή σε μήκος και πάχος και την εξομαλύνει εντυπωσιακά.

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να τεκνοποιήσετε καλό θα ήταν να αναβάλετε την επέμβαση, γιατί τα αποτελέσματά της μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά.

Πότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε κοιλιοπλαστική

 • Η γήρανση, η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη, κάποια προηγούμενη χειρουργική επέμβαση ή οι αυξομειώσεις βάρους έχουν δημιουργήσει περίσσεια δέρματος στην κοιλιά σας, κοιλιακή μυϊκή αδυναμία, ή και τα δύο.
 • Δεν καπνίζετε. Το κάπνισμα επιβραδύνει τη διαδικασία της επούλωσης και αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές κατά την επέμβαση και μετά. Αν καπνίζετε, θα πρέπει να σταματήσετε το κάπνισμα τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση.
 • Το βάρος σας είναι σταθερό. Λεπτά άτομα με επιπλέον λίπος και χαλαρό δέρμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι. Αν είστε παχύσαρκος, η διαδικασία αυτή δεν είναι κατάλληλη για εσάς.
 • Αν έχετε ένα σημαντική ποσότητα ενδοκοιλιακού λίπους γύρω από τα εσωτερικά όργανά σας, ενδέχεται να χρειαστεί να αδυνατίσετε πριν από την κοιλιοπλαστική.
 • Είστε σωματικά υγιής. Πρέπει να είστε σε σχετικά καλή φυσική κατάσταση για να υποβληθείτε στην επέμβαση.
 • Έχετε ολοκληρώσει με την απόκτηση παιδιών. Οι μύες που έχουν επισκευαστεί κατά τη διάρκεια μίας κοιλιοπλαστικής μπορεί να διαχωριστούν και πάλι κατά τη διάρκεια μίας μελλοντικής εγκυμοσύνης.
 • Εσωτερικές ή εξωτερικές ουλές από κάθε προηγούμενη κοιλιακή χειρουργική επέμβαση, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υποψηφιότητά σας για την επέμβαση.
Πώς γίνεται η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Η επέμβαση ξεκινά με τη χειρουργική αφαίρεση του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος και ταυτόχρονη μετάθεση του ομφαλού προς τα πάνω. Συνήθως, συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση, αν υπάρχει τοπικό πάχος ιδιαίτερα στα πλάγια του σώματος.

Γνωρίζοντας κάθε λεπτομέρεια του ιατρικού σας ιστορικού και έχοντας πραγματοποιήσει τον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο, θα αποφύγουμε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Λήψη φαρμάκων, όπως τα αντισυλληπτικά, πρέπει να διακόπτονται ένα μήνα και λήψη αντιπηκτικών (π.χ. ασπιρίνη) δέκα ημέρες πριν την επέμβαση.

Η κοιλιοπλαστική απαιτεί γενική αναισθησία, σε ορισμένες, όμως, περιπτώσεις μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη, παρουσία αναισθησιολόγου.

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο και απαιτεί παραμονή του ασθενούς τουλάχιστον μία ημέρα. Ο πόνος μετά την κοιλιοπλαστική δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και συνήθως υποχωρεί με αναλγητικά, όπως Depon ή Ponstan ή Lonarid. Οι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από δύο περίπου εβδομάδες.

Κοιλιοπλαστική σε Πειραιά, Αθήνα & Χανιά με Εγγυημένα Αποτελέσματα σε προσιτό κόστος!

Νέες κορυφαίες τεχνικές για την Κοιλιοπλαστική!

Ρωτήστε μας για τιμή - κόστος Κοιλιοπλαστικής.

Υπηρεσίες Πρόσωπο – Σώμα

Υπηρεσίες Πρόσωπο – Σώμα

image
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλαστικός χειρουργός Δρ. Α. Μιχελουδάκης Πειραιάς, Βούλα Αθήνα, Χανιά. Beauty Plastic Surgery

Κλείστε ραντεβού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Beauty Plastic Surgery Πλαστική Χειρουργική Πειραιάς, Αθήνα - Βούλα νότια προάστια Αττικής, Χανιά Προσθέστε την εφαρμογή μας στην αρχική οθόνη σας;

Οχι, ευχαριστώ