Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική έρχεται να διορθώσει τα αφεστώτα ώτα [πεταχτά αυτιά].

Η επέμβαση επιτελείται με γενική ή τοπική αναισθησία.

Η ωτοπλαστική δεν αφήνει σημάδια.

Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε ωτοπλαστική

  • Αν υπάρχει δυσαναλογία των αυτιών σας ως προς το μέγεθος.
  • Αν υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ των αυτιών σας.
  • Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των αυτιών σας, κάτι που συμβαίνει περίπου στην ηλικία των έξι ετών (γι’ αυτό και και τα παιδιά αποτελούν τους πιο συνηθισμένους ασθενείς για αυτήν την επέμβαση).

Πώς γίνεται η επέμβαση της ωτοπλαστικής;

Στα παιδιά, ο χόνδρος είναι αρκετά μαλακός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία περιγράμματος κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Αυτό γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία. Οι ενήλικες, ωστόσο, έχουν σκληρότερο χόνδρο, και η διαδικασία πρέπει να διεξάγεται, από την αφαίρεση ή επανατοποθέτηση του χόνδρου, μετά από μία μικρή τομή στο αυτί.

Ανάλογα με την ανατομία σας και τις επιθυμητές αλλαγές, μπορώ να κάνω μία τομή που να κρύβεται μέσα ή πίσω από το αυτί. Οι χόνδροι και οι μαλακοί ιστοί που ωθούν τα ώτα στην έντονη προβολή (πεταχτά αυτιά) θα αφαιρεθούν. Οι πτυχώσεις που εκλείπουν από το αυτί, μπορούν να αναδημιουργηθούν από τη διαμόρφωση του χόνδρου, συνήθως με μόνιμα ράμματα. Μερικές φορές απαιτείται ένας συνδυασμός χειρουργικών τεχνικών για να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ωτοπλαστική διαρκεί από 45 έως και 90 λεπτά, ανάλογα με την πολυπλοκότητα. Χαρακτηρίζεται ως ανώδυνη επέμβαση λόγω της γενικής αναισθησίας ή της τοπικής αναισθησίας στη βάση του λοβίου του αυτιού, όπου διέρχεται το μείζον ωτιαίο νεύρο.

Κατά τη μετεγχειρητική περίοδο οι ασθενείς περιγράφουν συνήθως μία μέτρια ενόχληση, η οποία όμως αντιμετωπίζεται εύκολα με απλά παυσίπονα.

Σε περίπου 7 μέρες αφαιρούνται τα ράμματα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανένα πρόβλημα από την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα και όσο περνούν οι ημέρες, η αίσθηση και η εικόνα των αυτιών αποκαθίστανται 100%.

Ωτοπλαστική σε Πειραιά, Αθήνα & Χανιά με Εγγυημένα Αποτελέσματα σε προσιτό κόστος!

Νέες κορυφαίες τεχνικές για την Ωτοπλαστική!

Ρωτήστε μας για τιμή - κόστος Ωτοπλαστικής.

Υπηρεσίες Πρόσωπο – Σώμα

Υπηρεσίες Πρόσωπο – Σώμα

image
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλαστικός χειρουργός Δρ. Α. Μιχελουδάκης Πειραιάς, Βούλα Αθήνα, Χανιά. Beauty Plastic Surgery

Κλείστε ραντεβού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Beauty Plastic Surgery Πλαστική Χειρουργική Πειραιάς, Αθήνα - Βούλα νότια προάστια Αττικής, Χανιά Προσθέστε την εφαρμογή μας στην αρχική οθόνη σας;

Οχι, ευχαριστώ