Μειωτική Στήθους

Μειωτική Στήθους

Μειωτική Στήθους

Η υπερτροφία των μαστών ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό γυναικών, τόσο για αισθητικούς όσο και για λόγους υγείας.

Δεν εκπτύσσεται σωστά ο θώρακας, πονάει ο αυχένας οι ώμοι και η πλάτη, προκαλούνται χρόνιοι πονοκέφαλοι, δυσμορφίες, κύρτωση των ώμων και δερματικοί ερεθισμοί.

Για την υπερτροφία των μαστών έχει αιτιολογηθεί η κληρονομικότητα, διάφορες ενδοκρινολογικές παθήσεις, ορμονικές διαταραχές, οι εγκυμοσύνες και η παχυσαρκία.

Η ελάττωση του όγκου, σε συνδυασμό με την ανόρθωση και βελτίωση της φόρμας των μαστών, δίνει στη γυναίκα μια καλή απάντηση στο πρόβλημά της δίνοντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και ευεξία.

Σμίκρυνση στήθους

Η σμίκρυνση του στήθους είναι μια συχνή και ασφαλής επέμβαση προκειμένου να μειώσουμε το μέγεθος των μαστών και να επαναφέρουμε το σχήμα τους καθώς και τη θέση της θηλής.

  • Βαρύτητα: μέτρια
  • Νάρκωση: γενική
  • Διάρκεια παραμονής: 1 βράδυ
  • Αφαίρεση ραμμάτων: όχι
  • Αποθεραπεία: 4-6 εβδομάδες

Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση σμίκρυνση στήθους

Οι πολύ μεγάλοι μαστοί πέραν του αισθητικού μέρους έχουν και επιπτώσεις λόγω του βάρους τους στις καθημερινές κινήσεις της γυναίκας που τους φέρει. Έτσι μπορούν να δημιουργούν δύσπνοια το βράδυ στον ύπνο ή αυχεναλγίες μέχρι ακόμα και σπονδυλολίσθηση των αυχενικών σπονδύλων λόγω βάρους. Από πρακτικής πλευράς, η καθαριότητα δεν είναι πάντα εύκολη, δημιουργούνται αύλακες και πόνοι στους ώμους στην τιράντα του στηθόδεσμου λόγω βάρους, πολύ εύκολα αναπτύσσονται μυκητιάσης λόγω συνεχούς εφίδρωσης, δεν μπορούν να τρέξουν, να χορέψουν, να ντυθούν άνετα κ.λ.π.

Πολλές δε γυναίκες με γιγάντιους μαστούς δεν έχουν την ικανότητα να θηλάσουν διότι αυτό που είναι υπερπλαστικό δεν είναι ο μαζικός αδένας αλλά ο ενδιάμεσος ινώδης συνδετικός ιστός ο οποίος στραγγαλίζει της ενδιάμεσες νησίδες αδένα. Επίσης η κλινική εξέταση από τον μαστολόγο είναι ιδιαίτερα δύσκολη έως ακατόρθωτη.
Για τους λόγους αυτούς η σμίκρυνση των μαστών είναι μερικές φορές επιβεβλημένη, διότι βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των γυναικών που υποφέρουν. Σε άλλες περιπτώσεις η επέμβαση γίνεται για αισθητικούς λόγος, ώστε να ταιριάζουν οι μαστοί καλύτερα με το σωματότυπο. Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για λειτουργικούς, είτε για προσωπικούς λόγους, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, χωρίς να χαλάσουμε τη λειτουργία των μαστών.

Τεχνικές μείωσης του μαστού

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να μικρύνουμε το στήθος αν και οι περισσότερες αφήνουν τις ίδιες τελικά ουλές εξωτερικά: μία στρογγυλή γύρω από την θηλή, μία κάθετη από την θηλή προς την υπομαστική πτυχή και μία μέσα στην υπομαστική πτυχή το μήκος της οποίας εξαρτάται από το εύρος του στήθους πριν την επέμβαση. Εναλλακτικά, μπορούμε σε κάποιες περιπτώσεις να έχουμε μία κυκλική ουλή γύρω από την θηλή και μία κάθετη ή λοξή γραμμή και τέλος ή και μόνο μία τομή γύρω από την θηλή, ανάλογα με την υπερπλασία που αντιμετωπίζουμε.

Κατά την επέμβαση αφαιρείται ένα μέρος της συνολικής μάζας του μαστού, κυριώς έξω και κάτω, εκεί δηλαδή που στατιστικά έχουμε τη μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης κακοήθους δυσπλασίας. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε σημαντικά την πιθανότητα καρκινογένεσης στο μέλλον. Η θηλή και ο μαστός κινητοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε την αιμάτωση και νεύρωση σε όλη την έκταση και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να δώσουμε στο μαστό το φυσικό σχήμα σταγόνας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης διασφαλίζεται με ειδικές μετρήσεις η συμμετρία των μαστών.

Πολλές φορές οι μεγάλοι μαστοί έχουν μία μάλλον λιπώδη επέκταση προς την μασχάλη η οποία περιγράφεται ως ουρά του μαστού. Αυτή συνήθως αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση κατά την διάρκεια της επέμβασης ή με άμεση εκτομή πολύ σπανιότερα.

Μετά την επέμβαση μειωτικής στήθους

Η επέμβαση αυτή γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση και η νοσηλεία είναι 24 ώρες. Το επόμενο πρωινό γίνεται μία αλλαγή και τοποθετείται μία γάζα και στηθόδεσμος. Η γυναίκα βλέπει αρχικά το στήθος της το οποίο είναι αφύσικα σηκωμένο. Αυτός είναι ένας σκόπιμος χειρισμός ο οποίος γίνεται με μία υπολογισμένη υπερδιόρθωση, έτσι ώστε μετά από 3-4 μήνες που θα εμφανίσει το στήθος κάποια πτώση να πάρει το επιθυμητό μας σχήμα, δηλαδή, το σχήμα της σταγόνας.

Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι πολύ ήπιος και υποχωρεί πλήρως με κοινά αναλγητικά. Τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρχει ένα μούδιασμα στην περιοχή της θηλής, το οποίο υποχωρεί πλήρως μετά από 1-2 εβδομάδες.

Η αποχή από την εργασία είναι συνήθως 1-2 εβδομάδες. Η αθλητικές δραστηριότητες είναι δυνατές μετά την 4 εβδομάδα και το κολύμπι μετά την 6 εβδομάδα.

Αποτελέσματα σμίκρυνσης στήθους

Το τελικό αποτέλεσμα επέρχεται μετά από 4-6 μήνες περίπου, αφού κατασταλλάξει το στήθος στην καινούρια του θέση. Το βάρος του μαστού είναι αισθητά μικρότερο και αυτό αποτυπώνεται στις καθημερινές δραστηριότητες. Η σωματική άσκηση είναι πιο εύκολη, η εύρεση στηθόδεσμου ευκολότερη και παρατηρείται σημαντική βελτίωση στη στάση του σώματος και τους πόνους στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη.

Μετά από έναν χρόνο περίπου εξαφανίζονται σχεδόν τελείως όλες οι ουλές. Το αποτέλεσμα, εφόσον δεν υπάρχουν μεγάλες μεταβολές του βάρους θα παραμείνει για πολλά χρόνια και ο μαστός θα εμφανίσει σαφώς μικρότερα σημάδια πτώσης και χαλάρωσης, διότι έχει μικρότερο βάρος.

Όσον αφορά το θηλασμό, η τεχνική που χρησιμοποιούμε είναι τέτοια που επιτρέπει πλήρως τη γαλουχία. Αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε από την πληθώρα περιστατικών τα τελευταία 30 χρόνια. Το ίδιο ισχύει για την αισθητικότητα της θηλής, η οποία παραμένει ανέπαφη.

Είναι εμφανείς οι ουλές σμίκρυνσης στήθους, και πόσο καιρό παίρνει μέχρι να επουλοθούν;

Συνήθως οι ουλές αυτές με την πάροδο του χρόνου ξεχωρίζουν όλο και λιγότερο μέχρις ότου καταλήξουν μετά από 10-12 μήνες σε ουλές που δεν ενοχλούν καθόλου από πλευράς αισθητικής ή πρακτικής. Εξαιρούνται όπως και σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις άτομα τα οποία μετά από έναν τραυματισμό δεν σχηματίζουν φυσιολογικές ουλές αλλά κάνουν υπερτροφικές ουλές ή και χηλοειδή. Τα άτομα αυτά είναι περίπου το 1, 2% του γενικού πληθυσμού και λίγο πολύ είναι γνώστες του προβλήματος τους από προηγούμενους τραυματισμούς.

Σμίκρυνση Στήθους σε Πειραιά, Αθήνα & Χανιά με Εγγυημένα Αποτελέσματα σε προσιτό κόστος!

Νέες κορυφαίες τεχνικές για την σμίκρυνση στήθους!

Ρωτήστε μας για τιμή - κόστος σμίκρυνσης στήθους.

Υπηρεσίες Πρόσωπο – Σώμα

Υπηρεσίες Πρόσωπο – Σώμα

image
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλαστικός χειρουργός Δρ. Α. Μιχελουδάκης Πειραιάς, Βούλα Αθήνα, Χανιά. Beauty Plastic Surgery

Κλείστε ραντεβού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Beauty Plastic Surgery Πλαστική Χειρουργική Πειραιάς, Αθήνα - Βούλα νότια προάστια Αττικής, Χανιά Προσθέστε την εφαρμογή μας στην αρχική οθόνη σας;

Οχι, ευχαριστώ