Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση: Ότι πρέπει να γνωρίζετε

Η λιποαναρρόφηση (lipoplasty) είναι μια διαδικασία αναμόρφωσης συγκεκριμένων περιοχών του σώματος, απομακρύνοντας τη περίσσεια λίπους και βελτιώνοντας αισθητά τις ανεπιθύμητες καμπύλες του σώματος. Η lipoplasty γίνεται μέσα απο μικρές δυσδιάκριτες τομές ,με την εισαγωγή πολυ λεπτής κάνουλας κατω απο το δέρμα και χρησιμοποιώντας μια ελεγχόμενη παλίνδρομη κίνηση διασπά και αναρροφά τη περίσσεια λίπους.

Η διάσπαση και αναρρόφηση των λιποκυττάρων χωρίς να καταστραφούν οι υποστηρικτικές δομές του σώματος, όπως τα νεύρα ,τα αιμοφόρα αγγεία αλλα και το δέρμα, έχει εξαιρετική σημασία τοσο για το αποτέλεσμα όσο και για την ανάρρωση της περιοχής.

Η κληρονομικότητα, οι αυξομειώσεις βάρους αλλα και γενετικοί παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί για τη τοπική εναπόθεση λίπους.

Οι γλουτοί, οι μηροί ,η κοιλιακή χώρα ,το στήθος (κυρίως στους άνδρες), η πλάτη , οι βραχίονες ,τα χέρια και ο λαιμός ειναι οι περιοχές που συνήθως συσσορεύεται το περίσσειο λίπος.

Αν έχετε εντοπισμένες περιοχές με αποθέματα λίπους δυσανάλογα με το υπόλοιπο σώμα σας ,εάν με την διατροφή και την άσκηση δεν μπορείτε να απαλλαγείτε απο το τοπικό λίπος ,η lipoplasty ειναι η λύση. Το κόστος μιας λιποαναρρόφησης διαφοροποιείται ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών καθώς και την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί.

Η lipoplasty μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή μέθη, με αποτέλεσμα την άμεση ανάρρωση και επανένταξη του ατόμου στο περιβάλλον του. Η lipoplasty μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής όπως η κοιλιοπλαστική ,η ανόρθωση γλουτών, βραχίονων, τη γυναικομαστία στους άνδρες και την αποκατάσταση μαστού μετα μαστεκτομή.

Σήμερα όλοι μπορούν να αποκτήσουν το σώμα που έχουν φανταστεί μέσα απο μια εύκολη διαδικασία όπως η lipoplasty και με μόνιμα αποτελέσματα.