Loading...

Πλαστικός Χειρουργός Αντώνης Μιχελουδάκης - Πραξιτέλους 139, Πειραιάς - Τηλ.: 210 4176693, & στο νέο ιατρείο Πλαστικής και Επανορθωτικής χειρουργικής, νότια προάστια Αττικής Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 39 και Αθηνάς 1ος όροφος, Αθήνα, Κιν. 698 791 9469 - Κιν.: 698 464 4812

Σχετικά με την ανόρθωση στήθους: Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση στήθους Τιμές - Κόστος

Μετά από απότομες αυξομειώσεις βάρους,  μετά από εγκυμοσύνες αλλά και με το πέρασμα του χρόνου το στήθος χάνει την ελαστικότητα του με αποτέλεσμα την χαλάρωση και πτώση του.

Σε μικρό πτωτικό στήθος μπορεί να γίνει αποκατάσταση του όγκου με ενθέματα σιλικόνης και συγχρόνως ανόρθωση. Ενώ σε μεγάλο πτωτικό στήθος μπορεί να γίνει αποκατάσταση χωρίς την χρήση ενθεμάτων.

Η ανόρθωση στήθους ή μαστοπηξία είναι μια επέμβαση, η οποία επαναφέρει το στήθος και τη θηλή στην αρχική τους θέση με αποτέλεσμα ένα πιο σφριγηλό και νεανικό στήθος.Η χαλάρωση και η πτώση του στήθους είναι μια φυσική εξέλιξη, και η οποία επιτείνεται με την πάροδο των ετών. Σε κάποιες γυναίκες η χαλάρωση εμφανίζεται νωρίτερα, είτε λόγω ανατομικής κατασκευής του στήθους, είτε λόγω μεγάλης αυξομοίωσης του μεγέθους, όπως συμβαίνει στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Σε αρκετές περιπτώσεις οι μαστοί εμφανίζουν ασυμμετρία, η οποία οφείλεται στο διαφορετικό βαθμό χαλάρωσης και πτώσης.

Η ανόρθωση του στήθους αποσκοπεί στο να επαναφέρουμε το στήθος στην αρχική του θέση, να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες και να ξαναγεμίσουμε το άνω μέρος του στήθους, χαρίζοντας σας πιο γεμάτο μπούστο. Η αποκατάσταση του σχήματος του στήθους γίνεται με σκοπό να διορθωθεί το πλάτος το ύψος και προβολή του στήθους, καθώς και η θέση της θηλής.

Συχνά η ανόρθωση στήθους ταυτίζεται με την πλαστική στήθους και την αυξητική στήθους  με ενθέματα σιλικόνης, το οποίο είναι εσφαλμένο, η ανόρθωση του στήθους γίνεται χρησιμοποιώντας τον ίδιο το μαστό και δεν συνεπάγεται αύξηση, σε περίπτωση που ο μαστός εφμανίζει μεγάλη ατροφία και χρειάζεται να γίνει αύξηση, αυτή μπορεί να γίνει είτε με ενθέματα σιλικόνης, είτε με λίπος και ταυτόχρονα να εφαρμοστεί ανόρθωση ώστε να τελειοποιηθεί ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης επιλέγεται η τεχνική που θα μας προσφέρει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα με τις μικρότερες ουλές. Η πτώση των μαστών ορίζεται ανάλογα με το ύψος της θηλής σε σχέση με την υπομαστική πτυχή.

Σε περιπτώσεις μικρής εως μέτριας χαλάρωσης επιλέγεται η τεχνική της περιθηλαίας ανόρθωσης, δηλαδή με τομή γύρω από τη θηλή. Στην περίπτωση αυτή κινητοποιείται όλος ο μαστός  και με ειδικές ραφές μετατοπίζεται η προβολή του προς τα πάνω. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται ένα ειδικό ράμμα Goretex, το οποίο θα μας δώσει τη στήριξη που χρειαζόμαστε ώστε το αποτέλεσμα να είναι μακρόχρονο.

Σε περιπτώσεις μέτριας χαλάρωσης μπορεί να γίνει ανόρθωση στήθους με την τεχνική της κλειδαρότρυπας ή με την τεχνική Lejour. Στην πρώτη περίπτωση η τομή επεκτείνεται γύρω από τη θηλή και κατεβαίνει προς τα κάτω σε μορφή ανάποδου Τ, ενώ στη δεύτερη η κατακόρυφη τομή προς τα κάτω είναι ευθεία. Κατά την ανόρθωση των μαστών στερεώνουμε το μαζικό αδένα στο θωρακικό τοίχωμα ώστε να μην στηρίζεται η ανόρθωση μόνον στην σύσφιξη του δέρματος. Ο χειρισμός αυτός μας δίνει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα διαρκέσει πολλά χρόνια με την προϋπόθεση να παραμείνει το βάρος περίπου σταθερό.

Σε περιπτώσεις που γίνεται αύξηση μαστών και χρειάζεται κάποιου βαθμού ανορθωση στηθους, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην περιθηλαία και την τεχνική της κλειδαρότρυπας, ανάλογα με το αποέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Τα ενθέματα τοποθετούνται από τις τομές της ανόρθωσης στήθους και δε χρειάζονται επιπλέον τομές. Επίσης σε μερικές περιπτώσεις προτιμούμε να κάνουμε αυξητική με λίπος μαζί με την ανόρθωση, για τονίζουμε ακόμα περισσότερο τη νεανικότητα του στήθους και να μεγαλώσουμε το μέγεθός του, όσο χρειάζεται.

Τέλος σε περιπτώσεις μεγάλης πτώσης των μαστών η οποία οφείλεται στο αυξημένο βάρος του στήθους προτιμούμε μια τεχνική παρόμοια με τη σμίκρυνση μαστών, χωρίς ωστόσο να γίνει αφαίρεση μεγάλου μέρους του στήθους. Σε αυτή την περίπτωση η τομή έχει επίσης σχήμα ανάποδου Τ.

Η περιθηλαία ανόρθωση στήθους, η οποία εφαρμόζεται σε μικρού βαθμού χαλάρωση, μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και χωρίς διαμονή στην κλινική. Στις άλλες περιπτώσεις ανόρθωσης στήθους χρειάζεται γενική αναισθησία ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί διαμονή εως ένα 24ωρο. Μετά την επέμβαση υπάρχει ελαστική επίδεση ή οποία αντικαθίσταται την επόμενη ημέρα με ένα αθλητικό σουτιέν. Δε χρειάζεται να γίνει αφαίρεση ραμμάτων.

Συνήθως χρειάζονται 5-10 ημέρες αποχή από την εργασία και αποφυγή σωματικής άσκησης για 4 εβδομάδες. Οι ουλές εξαφανίζονται σχεδόν τελείως μετά από 4-6 μήνες.

Το τελικό σχήμα του στήθους μετά την ανόρθωση διαμορφώνεται συνήθως στους πρώτους 6 μήνες. Επειδή πάντα επέρχεται αναπόφευκτα κάποιου βαθμού χαλάρωση στην πορεία, προτιμούμε πάντα να κάνουμε μια υπερδιόρθωση, ώστε μετά τους 6 μήνες που ξαναχαλαρώνει το στήθος το αποτέλεσμα να είναι πολύ ικανοποιητικό και φυσικό. Εφόσον δε γίνει ταυτόχρονη αύξηση του στήθους, το νούμερο του σουτιέν παραμένει το ίδιο, ωστόσο δε χρειάζεται ενισχύσεις διότι το στήθος παραμένει στητό, ακόμα και χωρίς καθόλου στηθόδεσμο.

Η ανόρθωση του στήθους μπορεί να εφαρμοστεί από την ηλικία των 18 ετών περίπου, όμως απευθύνεται συνήθως σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Η επέμβαση ανόρθωσης του στήθους διαρκεί περίπου 2 ώρες. Σε 3 - 4 ημέρες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του, εφόσον εργάζεται σε γραφείο (λόγω του ότι πρέπει να αποφεύγεται η έντονη καταπόνηση).                    

Επεμβάσεις στήθους - ανόρθωση στήθους

Απορίες για επεμβάσεις στήθους & ανόρθωση στήθους?

Μπορούμε και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για επεμβάσεις στήθους & ανόρθωση στήθους παρακαλούμε συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Ιατρείο

Εάν επιθυμείτε ραντεβού η να ενημερωθείτε για ανόρθωση στήθους, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Περάστε απο το ιατρείο μας

  • Σωτήρος και Αλκιβιάδου 149, Πειραιάς
  • Τηλ. : 2104176693
  • Κιν. : 6984644812
  • E-mail : dr.micheludakis@gmail.com

Οι ώρες λειτουργίας του ιατρείου μας είναι:

  • Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, απο τις 3 το μεσημέρι έως στις 9 το βράδυ
  • Το τηλ εξυπηρετεί όλο το 24ωρο, & όλες τις ημέρες της εβδομάδος.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς ή να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας του site μας, επισυνάπτωντας προαιρετικά και φωτογραφίες, για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Σχόλια πελατών σχετικά με την ανόρθωση στήθους

heading