Loading...

Πλαστικός Χειρουργός Αντώνης Μιχελουδάκης - Πραξιτέλους 139, Πειραιάς - Τηλ.: 210 4176693, & στο νέο ιατρείο Πλαστικής και Επανορθωτικής χειρουργικής, νότια προάστια Αττικής Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 39 και Αθηνάς 1ος όροφος, Αθήνα, Κιν. 698 791 9469 - Κιν.: 698 464 4812

Botox

Botox Τιμές - Κόστος

Με τη βοήθεια του botox μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, στο μεσόφρυο και στο μέτωπο.

Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται πλήρως εμφανές σε 10 ημέρες.

Μετά από 6 μήνες το botox υποχωρεί και θα πρέπει να επαναληφθεί, εάν θέλουμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Μια νέα τάση είναι το baby botox, το οποίο  έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα που μέχρι στιγμής  ξέραμε, εφόσον καταφέρνει και εξαλείφει τις ρυτίδες χωρίς να αλλοιώνει την φυσική έκφραση  των  ρυτίδων του προσώπου.Η ένεση του botox γίνεται κατόπιν αναισθησίας της περιοχής με ειδική αναισθητική κρέμα, ώστε ο πόνος να είναι ελάχιστος. Αμέσως μετά την έγχυση εμφανίζονται μικροί πομφοί, οι οποίοι εξαφανίζονται στα πρώτα 10-2ο λεπτά. Μετά τη θεραπεία πρέπει να αποφεύγονται οι έντονες κινήσεις στο πρόσωπο καθώς και ξαπλωτή θέση του σώματος για 6 ώρες.

Το αποτέλεσμα της δράσης του botox είναι εμφανές μετά την 3-4 ημέρα και ολοκληρώνεται περίπου μετά από 10-12 ημέρες. Η διάρκειά του είναι ανάλογα με την εποχή και την περιοχή που γίνεται η έγχυση περίπου 4-6 μήνες.

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη συμμετρία και το φυσικό αποτέλεσμα, αποφεύγουμε να “παγώσουμε” όλο το μέτωπο, διότι η κινητικότητα είναι απαραίτητο κομμάτι της έκφρασης του προσώπου. Επίσης η διόρθωση που γίνεται στα φρύδια είναι εξατομικευμένη και “σηκώνονται” μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Αλαντική ή Βοτάλιος τοξίνη ( Botox ή Dysport ). Πρόκειται για μία τοξίνη μικροβιακής προέλευσης η οποία ακόμη και σε πολύ μικρές δόσεις προκαλεί παράλυση των μυών με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Εμπορικά ονόματα είναι το Botox και το Dysport που έχουν μεταξύ τους πολύ μικρές διαφορές, τεχνικής κυρίως φύσεως με το ίδιο όμως αποτέλεσμα.

Χορηγείται με ένεση απευθείας επάνω στον μυ που μας ενδιαφέρει και καθώς παραλύουν οι μιμικοί μύες το δέρμα που τους καλύπτει ηρεμεί και εξαφανίζονται οι ρυτίδες του. Επίσης η εφαρμογή του στον μετωπιαίο μύ έχει σαν αποτέλεσμα το ανέβασμα σε κάποιο βαθμό των φρυδιών. Η διάρκεια δράσης του είναι 4-6 μήνες και μπορεί να επαναληφθεί. Μετά από αρκετές όμως επαναλήψεις υπάρχει το ενδεχόμενο η παράλυση των μυών να γίνει μόνιμη.

Πέρα όμως από το επιζητούμενο αποτέλεσμα υπάρχει και η αρνητική πλευρά η οποία είναι η έλλειψη εκφραστικότητας στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε η αγωγή με την βοτάλιο τοξίνη. Προσπαθούμε σε κάθε περιοχή να αφήνουμε ανεπηρέαστες κάποιες ομάδες μυών ώστε να μη καταργηθεί πλήρως η κίνηση και η εκφραστικότητα. Μεγάλο ενδιαφέρον της χρήσης του Botox παρουσιάζει η χρήση του σε περιπτώσεις υπεριδρωσίας.

Ορισμένα άτομα εμφανίζουν για λόγους που δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως αυξημένη έκκριση ιδρώτα στις μασχάλες, τις παλάμες ή τις πατούσες, χωρίς να υπάρχει συσχέτιση πάντα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση του Botox προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα, διότι σταματάει την έκκριση ιδρώτα για ένα διάστημα περίπου 6 μηνών. Εάν η θεραπεία επαναληφθεί 3-4 φορές, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μόνιμο.

 • διόρθωση των ρυτίδων του μετώπου
 • διόρθωση των ρυτίδων πίσω από το μάτι (χήνειος πόδας)
 • ανόρθωση του βλεφάρου
 • θεραπεία ημικρανίας
 • μείωση του αυξημένου ιδρώτα στις μασχάλες, χέρια, πόδια.

Το botox είναι μια θεραπεία αντιγήρανσης, κατάλληλη για άτομα που επιθυμούν να μειωθούν οι ρυτίδες του προσώπου, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Οι κλασική θεραπεία αφορά ρυτίδες του μετώπου και των ματιών, αν και το botox μπορεί να μειώσει επιτυχημένα και άλλες ρυτίδες.

 • Μια άλλη θεραπεία που προσφέρεται είναι η αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας στα χέρια, τα πόδια και τις μασχάλες. Στις περιπτώσεις αυτές, η επιφανειακή έγχυση του botox στους ιδρωτοποιούς αδένες τους αδρανοποιεί και μειώνει σημαντικά τον ιδρώτα.
 • Τέλος το botox χρησιμοποιείται και θεραπευτικά, σε περιπτώσεις μυικών σπασμών στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος. Μια σχετικά νέα προσέγγιση είναι η θεραπεία της ημικρανίας.

Θεραπείες - botox

Απορίες για θεραπείες & botox?

Μπορούμε και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για θεραπείες & botox παρακαλούμε συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Ιατρείο

Εάν επιθυμείτε ραντεβού η να ενημερωθείτε για botox, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Περάστε απο το ιατρείο μας

 • Σωτήρος και Αλκιβιάδου 149, Πειραιάς
 • Τηλ. : 2104176693
 • Κιν. : 6984644812
 • E-mail : dr.micheludakis@gmail.com

Οι ώρες λειτουργίας του ιατρείου μας είναι:

 • Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, απο τις 3 το μεσημέρι έως στις 9 το βράδυ
 • Το τηλ εξυπηρετεί όλο το 24ωρο, & όλες τις ημέρες της εβδομάδος.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς ή να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας του site μας, επισυνάπτωντας προαιρετικά και φωτογραφίες, για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Σχόλια πελατών σχετικά με την botox

heading